Fijn dat je er bent!

Om de ervaring op onze website zo magisch mogelijk te maken voor je, gebruiken we cookies. Deze worden ingezet voor digitale veiligheid en om je producten te tonen die aansluiten bij jouw interesses.

Assign block + triggered ability + activated ability

piano
2 maanden geleden
Situatie: Steel Leaf Paladin valt aan, Amphibious Kavu blockt, Disciple of Kangee gebruikt ability op Steel Leaf Paladin.

Heeft de activated ability zin?
-Nee, blocked gaat niet op de stack, dus Steel Leaf Paladin was nog niet blauw tijdens blocken en daarom gaat de triggered ability niet af.


Klopt die uitleg?
Lavinius
2 maanden geleden
Ja, die uitleg klopt volledig. De ability van kavu triggert alleen als op het moment van blocken de creature zwart of blauw is, wanneer de disciple zijn ability activeert is dat moment van blocken in feite al voorbij.
marcoboth
2 maanden geleden
Het voorbeeld zoals je beschreef klopt helemaal.

Je kan wel de ability van de disciple gebruiken op de steel leaf paladin voor je blocked. Nadat gekozen is welke aanvallers er zijn, is er gelegenheid om abilities te activeren en spells te spelen voordat je kiest met welke creatures je blocked. Dan maak je de paladin blauw vóór je blocked. Flying maakt het blocken dan helaas wel moeilijker.
 bijgewerkt door marcoboth 2 maanden geleden
piano
2 maanden geleden
Ja, een beetje stom topic wellicht. De Flying zorgt dan voor het probleem inderdaad.

Soms heb ik gewoon een beetje moeite met dat een bepaald idee net niet werkt of maar half.
Maar daardoor heb ik inmiddels wel al een hoop geleerd qua spelregels (juist toepassen).

Bedankt voor de dubbele bevestiging
Om te posten dien je eerst in te loggen.
Info
  • 4 posts
  • Laatste post piano 2 maanden geleden
  • Gemaakt door piano 2 maanden geleden
iDeal Riverty Bancontact Sofort Mastercard Visa PayPal PostNL
Top
Customer 1389407020
0.0086 seconds for 27 queries (29.84kb)
0.0286 seconds to render